A legszebb erdélyi magyar dalt is elviszik Kézdivásárhelyre

A 16. Vigadó Hangszín keretében december 18-án, pénteken 19 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház akusztikus koncertre hívja az érdeklődőket a nagytermébe, a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company koncertjére.

„A zenekar fellépett az MR2 Petőfi Rádió Akusztik című műsorában, melyhez egy külön akusztikus műsort állított össze. A Bagossy-dalokat újragondoltunk, átdolgoztuk és így egy jellegében más műsor jött létre, a szokásos bulizós műsor helyett. A produkcióban vendégzenész is szerepel Fehér Csaba személyében, aki gitárral és vokállal járul hozzá a műsorhoz. Az ünnepi időszakhoz illeszkedő, ülős, tapsolós Bagossy Brothers Company Akusztik koncerten elhangzik majd a frissen elkészült karácsonyi hangulatú dalunk is” – nyilatkozta Tatár Attila.

A zenekar hangzásvilága az indie-alternatív-folk hármasával jellemezhető a leginkább. Hét saját szerzeményt tartalmazó kislemezük 2013 decemberében készült el Ha rólad szólna címmel. Legnépszerűbb dalaik rendszeresen hallhatóak az erdélyi és a magyarországi rádiókban.

2015 márciusában megjelent a zenekar első nagylemeze az Elviszlek címmel, melynek címadó dala 2015 novemberében elnyerte a Legszebb erdélyi magyar dal címet.

A zenekar nevét a Bagossy testvérpár – Bagossy Norbert (gitár/ének) és Bagossy László (basszusgitár/vokál) – családneve ihlette, hozzájuk csatlakoztak zenésztársaik, Bartis Szilárd (dobok), Tatár Attila (gitárok, vokál) és Kozma Zsombor (hegedű, harmónika, billentyűk).

A zenekar weboldala itt. 

Jegyek ára 10 lej. Elővételben kaphatók a közönségszolgálati irodában, hétfőtől csütörtökig 8-tól 19 óráig, pénteken 8-tól 15 óráig, valamint előadás előtt egy órával. Helyfoglalási lehetőség a 0267/361081-es telefonszámon vagy az office@vigado.ro e-mail címen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?