Mosolygó Mikulás várja a gyerekeket a marosvásárhelyi várban

A Marosvásárhelyi RMDSZ Nőszervezet idén is megszervezi a várban a Mosolygó Mikulás elnevezésű rendezvényét, ahová a kis- és nagy gyerekeket várják szüleikkel, nagyszüleikkel, tanítóikkal együtt . A terv szerint december 4-én, pénteken 10 és 17 óra között, valamint december 5-én, szombaton 10 és 14 óra között lehet jelentkezni a Mikulásnál, beszélgetni vele, verset mondani neki a Vármúzeumban.

Aki Marosvásárhelyen szeretne találkozni a Mikulással, az megteheti pénteken és szombaton,  a Mikulás szeretettel várja az óvodásokat és kisiskolásokat, és örömmel veszi, ha a gyerekek versekkel, énekekkel lepik meg őt. Cserébe a Mikulás társa mesét mond, és süteménnyel kínál meg mindenkit.  „Akik ünnepi hangulatban, az üzletek ridegségétől távol, egyedi ajándéktárgyakat keresnek, azok 12 kézműves stand változatos kínálatából választhatnak” – olvasható a meghívóban.

Az ebből az alkalomból szervezett kézműves foglalkozáson a gyerekek filc karácsonyfadíszt, karácsonyi ikebanát, üdvözlőlapot készíthetnek, mézeskalácsot süthetnek és a fafaragással is megismerkedhetnek a jelenlévő kézművesek irányításával. Az önkéntesek segítségével pedig almából Mikulást készíthetnek. A Mosolygó Mikulás rendezvényen az RMDSZ Maros megyei nőszervezete zsűrizni fogja a süteménykészítő verseny résztvevőit is. Ezért arra kérnek mindenki, aki benevezett a vetélkedőre, hogy vigyen magával kóstolót az elkészített süteményeikből. Ezekről a zsűri mellett a gyerekek is elmondják véleményeiket, hogy szombat délben eredményt hirdethessenek és kioszthassák a díjakat a legjobbaknak.

Az eseményen a nőszervezet adományként szívesen elfogad kisebb-nagyobb pénzösszeget, valamint nem romlandó élelmiszert és édességeket, könyveket, kisebb játékot is. Ezekből hátrányos helyzetű családoknak visznek karácsony előtt ajándékcsomagot.

További információkért a 0722-318605 telefonszámon, Koreck Máriánál lehet érdeklődni. A gyerekcsoportok látogatását kérik, jelezzék időben, hogy mindenkinek jusson hely a kézműves foglalkozásoknál, illetve a Mikulás mellett.

Kimaradt?