Fölszállott a páva - újabb erdélyi versenyzőért izgulhatunk

Újabb hat fiatal induló jutott tovább a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató pénteki műsorából a középdöntőbe - közölte a műsor kommunikációjával megbízott cég hétfőn az MTI-vel. 

A Duna Televízió és a Hagyományok Háza által közösen szervezett tehetségkutató harmadik elődöntőjében tizenkét produkciót láthattak a televíziónézők. A továbbjutok között szerepel Vincze Hunor táncos szólista, aki Bánffyhunyadot képviseli. 

„A legényes lényege a rivalizálás, megmutatjuk egymásnak, hogy mit tudunk. És a lányoknak is..” – nyilatkozta a műsorban Hunor. A táncos szólista azt is elárulta: nem elég, hogy csupán jó ritmusérzéke legyen a táncosnak, nem lehet csak úgy kiállni a színpadra, és eltáncolni pár pontot – a jó táncos tudja, hogy kitől ered a figura, és meg is érti. 

Hunor produkcióját itt nézheti meg

Hunor mellett Hoksz Attila táncos szólista, a Borbolya csoport táncegyüttes, a Bukrok Énekegyüttes, ifj. Ürmös Sándor hangszeres szólista és a Cseppforrás Néptáncegyüttes került a középdöntőbe - olvasható az összegzésben. 

Kikért izgulhatunk még?

A középdöntőbe korábban a műsor hivatalos oldalának tájékoztatója szerint a nagyváradi Kiss Adrienn Lívia szólóénekes, a kolozsvári Gorzó Boglárka énekes szólista, a Bákó megyei Pusztinai énekegyüttes, a kosteleki Vrencsán Anita énekes szólista, a nagyenyedi Ficfa Zenekar, a csíkmadarasi Antal Adorján (szóló és páros tánc kategória), a mérai Antal János-Sándor Anna (szóló és páros tánc kategória) és a gyimesfelsőloki Kesice Néptánccsoport jutott. 

A Fölszállott a páva első középdöntőjét december 4-én rendezik meg, így a november 27-i elődöntőben az utolsó hat továbbjutó helyért versengenek a táncos és énekes gyerekek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?