Vér: orosz dokumentumfilm a csíki KineDok filmklubban

Csíkszeredában, a KineDok filmklub következő vetítésén, csütörtökön este 8 órától a Vér című orosz dokumentumfilmet láthatja a közönség a Csíki Székely Múzeum pincetermében.

A mai Oroszországban sok ember egyetlen pénzkereseti módja az, ha rendszeresen vért adnak. Alina Rudnyitszkaja filmje ezeknek az embereknek a szempontjából mutatja meg az élet és a vér körforgását.

Egy mobil véradóközpont járja Oroszországot, akár egy cirkusz. Véradókból nincs hiány, sokaknak a véradásért kapott, kb. 50 lejnyi rubel az egyetlen bevétele. A nagy Orosz Birodalom már a múlté, az egész országot csak az olajexport működteti – ahogy a szerencsétlen, nincstelen állampolgárai a vérüket adják el, úgy az ország az olaját.

Rendező: Alina Rudnitskaya, a film hossza 59 perc. Helyszín: Csíki Székely Múzeum, pinceterem. Időpont: 2015. november 19., csütörtök 20 óra.

A KineDok nemzetközi program keretében, a Csíki Székely Múzeum és a Orpheusz Kávézó együttműködésében összesen tíz alkalommal, csütörtökönként 20 órától tartják a közép-kelet európai régióban készült friss dokumentumfilmek vetítését. A részvétel ingyenes.

Kimaradt?