Bohémélet parádés szereposztással a Kolozsvári Román Operában

Giacomo Puccini Bohémélet című művét mutatja be vasárnap a Kolozsvári Román Opera. A 18.30-kor kezdődő produkcióban olyan neves vendégművészek lépnek fel, mint Anita Hartig, Teodor Ilincăi, Cozmin Sime, Adrian Sâmpetrean és David Crescenzi karmester.

Anita Hartig, a Mimit játszó szoprán a kolozsvári Zeneakadémián végzett. 2006-os debütje után gyorsan meghódította a világ nagy operaszínpadait, mára már Londonban, Hamburgban, Bécsben, Tokióban, Milánóban, Münchenben, Párizsban, Berlinben és New Yorkban is ismeri a nevét az operakedvelő közönség.    

 Teodor Ilincăi, a bohém Rodolfót alakító tenor a Bukaresti Nemzeti Opera szólistája, de fellépett már a Hamburgi Operaház, a Bécsi Állami Opera a Londoni Királyi Opera színpadán is.

Az önfeledt vidámság és tragikus sors ellentétpárosának leghíresebb operáját 1896-ban mutatták be először Torinóban. Röviddel ezután Párizsban viharos sikert aratott, mint a „legpárizsibb opera”: az Opéra-Comique 1903-ig már százszor játszotta. Puccini műve ugyanis a francia fővárosban játszódik az 1830-as években, hősei bohém, éhező, de életszerető művészek, akiknek a barátság, a lojalitás és a szerelem jelenti az igazi kincset. 

A számos vendégművészt felsorakoztató vasárnapi bemutatót a Román Közszolgálati Televízió rögzíti és karácsony első napján sugározza majd a TVR3-as csatornán. 

Kimaradt?