Az animáció világnapját ünneplik Sepsiszentgyörgyön

Három napos rendezvénnyel ünneplik immár kilencedik alkalommal Háromszéken az animáció világnapját. A szervező sepsiszentgyörgyi Cabiria Egyesület kedden, szerdán és csütörtökön Sepsiszentgyörgyön a Csíki utcai Köntés Galériába, Kézdivásárhelyen a 44-es udvartérre és Baróton a Művelődési Házba várja ezen a héten a felnőtteket és a gyerekeket.

Sepsiszentgyörgyön kedden 17.30-tól Csillag István meseillusztrátor bemutatja László Noémi: Afrika című könyvét. 18.30-tól pedig megnyitják Kürti Andrea, Csillag István, Péter Alpár és Sipos Gaudi Tünde illusztráció-kiállítását. Ugyancsak kedden Kézdivásárhelyen 18 órától bemutatják a KreaKids rajzfilmstúdió filmjeit, majd 19 órától válogatást nézhetnek meg a Norvég Filmintézet animációiból.

Szerdán Sepsiszentgyörgyön 16.30 órától szervezik az Animációs gyereknapot, amikor „Varázsecsetem színes meséi” címmel Hosszú Zoltán vezetésével szerveznek foglalkozást gyerekeknek, majd 17.30 órától válogatást mutatnak be a brassói Goethe Intézet Kionofest rajzfilmjeiből. Kézdivásárhelyen szerdán 18,30 órától a kézdivásárhelyi KreaKids rajzfilmstúdió filmjeit vetítik.

Szerdán 19.10-től, Kézdivásárhelyen díjnyertes török rajzfilmeket nézhetnek meg az érdeklődők, így levetítik az „Egy csésze török kávé”, a „Más helyek gyerekei” és a „Gülçin” című alkotásokat. Az eseményen jelen lesz Csősz Boglárka sepsiszentgyörgyi születésű, jelenleg Isztambulban élő színésznő, elsőfilmes producer.

A háromszéki animációs világnapi rendezvénysorozat csütörtökön Baróton ér véget, ahol 18 órától vetítik a kézdivásárhelyi KreaKids rajzfilmstúdió filmjeit, majd 19 órától az erdővidékiek is megnézhetik a brassói Goethe Intézet rajzfilmjeiből összeállított válogatást, tájékoztatott Melkuhn Andrea, a rendezvény kurátora. 

 

Kimaradt?