Szép piros hajnalban a Maros Művészegyüttesnél

Új bemutató előtt áll a Maros Művészegyüttes: autentikus népi összeállítással, a Szép piros hajnalban című előadással lép színpadra szeptember 30-án, szerdán este 7 órakor.

A Maros Művészegyüttes a táncszínház mellett igyekszik az autentikus néptánc, népzene megőrzésére is – mondta Barabási Attila Csaba igazgató a bemutató előtt. Az új előadás rendezője és koreográfusa Varga János, a Zalai Táncegyüttes vezetője, aki 1998-ban kapcsolódott be a Maros Művészegyüttes tevékenységébe, amelyről úgy véli, hogy bár el-elkalandozik a táncszínház világába is, alapvetően hagyományápoló.

A most készülő előadás folklórműsor, de megjelennek benne táncszínházi elemek is, de ezek is néptánc-technikát használnak – magyarázta a koreográfus, aki a Maros Művészegyüttesnek a 2015-16-os évadjában műsoron szereplő nyolc produkciója közül ötöt rendezett és koreografált.

A Maros Művészegyüttes már augusztus 1-én megkezdte az évadot, számos meghívásnak, felkérésnek tett eleget. Különböző előadásaival lépett fel Torockón, Erdőszentgyörgyön, Kibéden, Szabadkán, Mezőcsáváson, illetve Romániát képviselte Cipruson a nemzetközi folklórfesztiválon, ahol Erdély legszebb táncait mutatta be, minden este más-más műsorral lépett színpadra, kiérdemelve a legjobb ország képviselőinek járó elismerést.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?