Idén is olvasójátékkal indít a marosvásárhelyi Könyvvásár

A tavalyi évhez hasonlóan idén is gyerekeknek, fiataloknak szervezett olvasójátékkal startol a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár.  A Romániai Magyar Könyves Céh és a Marosvásárhelyi Kulturális Központ által szervezett játékot idén is a kortárs irodalom népszerűsítésének és az  olvasóvá nevelésnek a jegyében hirdetik meg.

A szervezők három kategóriában hirdetnek játékot. Figyelembe véve a korosztályok életkori sajátosságait és olvasói igényeit a következő műveket jelölik olvasásra:

1.            IV-V. osztály

 Jeney Zoltán: Rév Fülöp

2.            VI-VIII. osztály

 Tasnádi István: A kőmajmok háza

3.            X-XI. osztály

 Szabó Tibor Benjámin: Epic

Október 4-ig háromfős csapatok (egy osztályból legtöbb két csapat) jelentkezését várják. A jelentkezésnek tartalmaznia kell a részt vevő diákok nevét, osztályát, az iskola nevét, a kapcsolattartó nevét és telefonszámát, valamint a csapat nevét.

Az első 15 jelentkező csapat az olvasásra kijelölt könyvet kapja ajándékba. Tíznél több csapat jelentkezése esetében október végén előválogatóra kerül sor. A döntőbe továbbjutó csapatok a 21. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron találkoznak egy újabb játékra. Jelentkezés és további információ: a revfulop@vasarhely.ro, akomajmokhaza@vasarhely.ro, epic@vasarhely.ro e-mail címeken kaphatók, illetve a vasarhely.ro/konyvvasar oldalon.

 

Kimaradt?