Mariborban mutatják be Tompa Gábor rendezésében a Cseresznyéskertet

A Maribori Szlovén Nemzeti Színház társulata szeptember 18-án, pénteken mutatja be Tompa Gábor rendezésében Csehov Cseresznyéskert című darabját.

A Komédia alcímet viselő mű nem csupán Anton Pavlovics Csehov drámaírói hattyúdala, hanem egy korszak letűnésének előhírnöke is. A régi világ fölött Damoklész kardjaként függ az elmúlás, a múlt pedig csupán nosztalgikus emlékekben él majd tovább. A Cseresznyéskert a huszadik század egyik legizgalmasabb színműve, mely az illúzió és realitás közti szakadékot mutatja meg, azt a pillanatot, amikor az ember a valóság kegyetlenségével kénytelen szembesülni. 

Tompa Gábor első alkalommal rendez Szlovéniában. Az előadás dramaturgja George Banu, díszlet- és jelmeztervezője CarmencitaBrojboiu.   A szereplők a maribori és a ljubljanai Szlovén Nemzeti Színházak színészei: Ksenia Mišič, Ales Valic, Vlado Novak, Nataša Matjašec Rošker, Kristian Ostanek, Ivo Ban, Ana Urbanc, Matija Stipanič, Davor Herga, Mateja Pucko, Maša Žilavec, Nejc Ropret, Viktor Meglič, Irena Mihelič, Mojca Simonič.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?