Kovásznai Napok kezdődnek csütörtökön

Szeptember 3-6. között tartják a 18. alkalommal megszervezett Kovásznai Napokat. A négy napos rendezvény alatt színes programkínálat, sport-, kulturális és szórakoztató rendezvények várják az érdeklődőket.

A városünnep első napján, csütörtökön 17.00 órától kerül sor a brassói grafikusok közös tárlatára a Kádár László Képtárban. Megnyitja: Bartha Árpád grafikus, a Brassói Művészeti Múzeum igazgatója. A kiállításon Ábrahám Jakab, Albert Zoltán, Bartha Árpád, Adrian Timar, Corneliu Mihai munkái lesznek láthatóak, közreműködik a HANGfoglalás zenekar.

Pénteken színpadra lép a karate klub, de a kovásznai Tanulók Klubja is teret kap. Este pedig a helyi zenekaroké lesz a főszerep, a nagyszínpadon fellépnek a PinceBand, Akusztik, Chop-Snobs és Background zenekarok. Tequila és Retro partyra is várnak minden szórakozni vágyót a Crama Pubban illetve a Csacsa bárban.

Szombaton a már hagyományos bogrács-főzőverseny indítja a napot, majd favágóversenyen és sportvetélkedőkön mérhetik össze erejüket a résztvevők. Itt a gyerekek megküzdhetnek a „Lőrincz Zsigmond Kupa” elnyeréséért a gyerekbajnokságon.  Ezt követően olyan néptánccsoportok lépnek színpadra, mint a Florile Zagonului és Junii Covăsneni, majd népzene és könnyűzenei koncertekre kerül sor. Az aranylakodalmasokról sem feledkeztek meg, így őket is köszöntik a Városi Művelődési Ház Nagytermében.

Szombaton számos koncert szórakoztatja a városnapokra látogatókat. Fellép: Diana Mogoş szólista, Adrian Negrilă hangszerelő, HANGfoglalás, Evolve, Stroke69, Alina Eremia, The Crazy Plumbers, Homonyik Sándor és Bojtorján. Ugyanakkor DMS és Smilnov partyra is várnak mindenkit.

Vasárnap, a délelőtti órákban sportrendezvényekre kerül sor. Asztalitenisz versenyre, a gyerekeket „Lőrincz Zsigmond kupa” elnevezésű focibajnokságra, és az évente megszervezésre kerülő autóversenyre várják az érdeklődőket a Tündérvölgybe. A központi színpadon 12.30-tól szintén számos néptánccsoport lép fel, többek között a lécfalvi Nemere néptánccsoport, a zabolai Gyöngyharmat és a kovásznai Recefice. Majd ismét a zene veszi át a főszerepet. Fellép a Kászonaltízi népi zenekar, Daavid, MC Hawer és Teknő, Etnic, Kozsó & Ámokfutók és Charlie. A hétvégét tűzijáték zárja.

A négy napos rendezvény állandó programjai a következők: a brassói grafikusok közös tárlata a Kádár László Képtárban, „Még éretlen a tök” - Lukács Sándor „Lucky” karikatúra-kiállítása (Városi Művelődési Ház), kézműves vásár (szombat-vasárnap, Központi Park), szoborpark: a Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad tagjainak szabadtéri programja (szombat-vasárnap), Civil Vásár, KIWANIS sátor, Vöröskereszt sátor, Református egyház sátra, kézműves tevékenységek a Városi Képtár udvarán. Lesz gyermeksarok és kézműves foglalkozások a Bütykkör szervezésében a Sétatéren, só-liszt gyurma, agyagozás, modellgipsz festés, bútorfestés, faragás, gyöngyfűzés, nemezelés, bogozás, baba-sarok, emellett folyamatosan bababörze, bolhapiac- a tanulók klubja melletti sportpályánál. Emellett vonatozásra is lesz lehetőség a Tündérvölgyben. 

Kimaradt?