Befejeződött az Inter-Art alkotótábor Nagyenyeden

Még jóformán meg sem száradt a vásznakon a festék a huszadik alkalommal szervezett nagyenyedi Inter-Art képzőművészeti alkotótábor után, a szervezők máris a folytatást tervezik.

Az idei Inter-Art az emberi kapcsolatokra fókuszált, a rendezvénysorozatot Nagyenyed és Fehér megye önkormányzata, a Román Kulturális Intézet (ICR), az etnikumközi kapcsolatok hivatala is támogatta.

Olyan művészek állítottak ki a zárógálán, mint a malajziai Bee Ng, az isztambuli Özlem Kalkan Erenus, a szófiai Dimitar Velichov, közösen a nagyenyedi Balog Istvánnal, valamint a kínai He Lihong, és a dél-koreai Clemens Beungkun Sou.

Az Inter-Art éjszakai búcsúrendezvényén az éppen 45. jubileumát ünneplő Riff, illetve a nagyenyedi Müller Alfred müncheni bandája lépett fel a nagyenyedi vár tövében. 

A kéthetes alkotótábor gyümölcseként született záró kiállítás anyaga mellett olyan, korábban Nagyenyeden megfordult művészek munkáit is viszontláthatta a közönség, mint az indiai Chiru Chakravarty, a bécsi Eva Mazzucco, a lengyel Jacek Chichon.

Az Inter-Art eddigi története során mintegy hatvan ország közel 300 művésze fordult meg a nagyenyedi alkotótáborban. Az ideit a szervezők az egyik legsikeresebbnek könyvelték el: 26 ország 42 művésze hagyta hátra újabb névjegyét. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?