Dráma, tangó és német filmek a Színiseknél

Gazdag programot tűzött műsrára a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Művészeti Kara a november 16-a és 23-a közötti időszakra a Stúdió Színházban és a Levél utcai Bábstúdióban.

November 16-án, pénteken este 7 órától a Bernarda Alba háza című darabot játsszák a Bábstúdióban.fekete

Federico García Lorca drámáját Patkó Éva rendező, a Művészeti Egyetem tanára új kontextusban képzelte el és vitte színre. Az előadást dalbetétek, flamenco táncok teszik újszerűvé, de a zenés színrevitel mellett a dráma alaphelyzete megmarad. Spanyolország. Forró nyár. Gyászba öltözött nők tragédiája, akik ugyanabba a férfiba szerelmesek.

Az előadás időtartama egy óra és húsz perc, szünet nélkül.

November 17-én, szombaton délután fél 5-től órától német filmek napját tartják.

November 18-án, vasárnap, este 7 órától műsoron a Liolà.pirandello

Pirandello műveinek középpontjában általában az igazságkeresés, az emberi természet és a társadalmilag elfogadott hagyományos elvárások közötti feszültség áll. Visszatérő témája a közösség és az egyéni szándékok, a természetes ösztönök és a társadalmi konvenciók ellentéte. A magiszteri színész szakos hallgatók előadásának rendezője Andreea Vulpe. Az előadás időtartama két óra – egy szünettel.

November 20-án kedden, este 7 órától a Midnight Tango című előadást tekinthetik meg a nézők.midnight1

A másfél órás szünet nélküli, az argentin tangó elemeiből építkező, temperamentumos, érzéki koreográfiát a II. – III. éves (román és magyar tagozatos) koreográfia szakos hallgatók adják elő. Rendező-koreográfus: András Lóránt.

A jegyek elővételben megvásárolhatóak a Stúdió Színház jegypénztárában minden kedden és csütörtökön 12-14 óra között, vagy az előadás helyszínén, kezdés előtt egy órával. Jegyeket lehet foglalni a 0265-260362 és 0745-526959 telefonszámokon.

Kimaradt?