Tommy Lee Jonesszal forgatja Matt Damon az új Bourne-filmet

Tommy Lee Jones is szerepet kapott a Bourne-filmsorozat új epizódjában Matt Damon mellett. A Variety filmes szaklap értesülése szerint Jones a CIA egy vezetőjét alakítja majd.

Az egyelőre cím nélküli thriller szereposztásában Alicia Vikander és Julia Stiles neve is olvasható. Az epizód forgatókönyvét a filmet rendező Paul Greengrass Christopher Rouse közreműködésével írja.

Az új Bourne-kaland történetéről még alig árultak el valamit az alkotók, annyit lehet tudni, hogy Tommy Lee Jones egy CIA-főnököt játszik. Edward Norton, Chris Cooper, Brian Cox és David Strathairn pedig visszakapták régi szerepeiket a korábbi Bourne-filmekből. A forgatás még nyár végén elkezdődik, a film bemutatóját 2016. július 29-re tűzték ki.

Matt Damon első három Bourne-filmje 2002 és 2007 között csaknem egymilliárd dolláros jegybevételt hozott világszerte. A filmsztár a 2012-ben bemutatott A Bourne-hagyaték című filmben nem szerepelt, a történetre új nézőpontból tekintő produkciót Tony Gilroy rendezte, főszerepét Jeremy Renner alakította.

Tommy Lee Jones (képünkön) legutóbb a The Homesman című westernnel jelentkezett a filmvásznon, amelyet ő is rendezett és társ-forgatókönyvíróként is dolgozott rajta. A Oscar-díjas színész Kevin Costner Criminal című thrillerjében szintén felbukkan jövőre.

Kimaradt?