Dalóka: Gyermekversek dalba fogva Sepsiszentgyörgyön

Vasárnap, július 26-án, 19 órai kezdettel a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Új Stúdiójában az Evilági együttes ismét koncertet ad gyerekeknek, Dalóka címmel. A belépés ingyenes.

Az Evilági 2011-ben egy hanglemezt készített ugyanezzel a címmel, olyat, amely méltóképpen tiszteleg az 550 éves Sepsiszentgyörgy előtt. A lemez kedvező fogadtatása lendületet adott a muzsikusoknak, hogy a kisebbekhez is szóljanak. Varró Dániel korszerű mondókáit kezdték megzenésíteni. Dalóka címmel a 2012-es év végére készült el a zenés-mondókás lemez. Különleges, szülőket és gyermekeket egyaránt célzó produkcióról van szó, amelyben az „alapok” Orbán Ferenctől származnak, ám a „végső kiteljesedés” az Evilági csapatának közös munkája.

A koncerten fellépnek a következő előadók: Lázár Zsombor, Gábor Szabolcs, Orbán Ferenc, Babos Szélyes Margit, Lőfi Gellért.

Az Evilági Együttes sajátosan sepsiszentgyörgyi formáció, ahol nem fő állású zenészek lehetőségük és idejük szerint rugalmasan dolgoznak együtt. Nagyon fontos számukra, hogy élő muzsikát, azaz hangszerekből és nem számítógépből kicsalogatott hangot szólaltassanak meg. Leginkább itthon, Székelyföldön, Erdélyben koncerteznek, ezt tekintik küldetésüknek.

A koncert a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program része. Mindenkit szeretettel várnak!

 

Kimaradt?