Hamarosan kezdődik a Jazz és Improvizációs Zenei Tábor

Dzsesszt zenélni és a műfaj sajátosságait tanulni várják a hazai zenészeket Sepsiszentgyörgyre. A háromszéki megyeszékhelyen kilencedik alkalommal szervezik az országban egyedülálló és hiánypótló Jazz és Improvizációs Zenei Tábort, ahol a résztvevők olyan neves magyarországi zenészektől tanulhatnak, akiket a világszínpadokon is ismernek és elismernek.

A MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület, valamint a Kónya Ádám Művelődési Ház által szervezett zenei tábort július 12 és 19. között szervezik Sepsiszentgyörgyön. A napi programban egyéni hangszeres oktatás, jazzelmélet, jazztörténet, zenekari gyakorlat, koncertek és jam-session-ök vannak, tájékoztatott Lázár-Prezsmer Endre.

A Jazz és Improvizációs Zenei Tábor szervezője szerint délelőttönként egyéni és kiscsoportos oktatás zajlik, délutánonként a résztvevőkből alakult alkalmi zenekarok gyakorolnak, esténként a sepsiszentgyörgyi szórakozóhelyeken az oktatók és a tábor tanulói koncerteznek, amit rendszerint örömzenélés zár a dzsesszkedvelő háromszéki közönség szórakoztatására. Lázár-Prezsmer Endre szerint rendszerint vannak visszatérő táborozók is, de felnőtt egy új nemzedék, akik eddig iskolai zenekarokban muzsikáltak, ám további ismereteket szeretnének elsajátítani.

Az idei jazztáborban való részvételi díj 450 lej, érdeklődni és jelentkezni június 25.-ig lehet a +40742-769.628-as telefonszámon vagy az endrelazar@yahoo.com e-mail címen.

Az előadó tanárok többsége idén is Magyarországról érkezik, így a művészeti vezető Márkus Tibor, aki a zongora mellett a dzsessztörténeti és dzsesszelméleti előadásokat is tartja, Grencsó István szaxofon és fuvola, Tóth Viktor szaxofon, Juhász Gábor gitár, Kovács Linda és Bábiczki Boglárka éneket, Bögöthy Ádám nagybőgő és basszusgitár, Jeszenszky György pedig a dob és az ütős hangszerek világába vezeti be a hallgatókat.

Kimaradt?