Végéhez közeledik az Infinite Dance Festival

A Szegedi Kortárs Balett Stabat Mater és Tavaszi áldozat című előadásával zárul vasárnap az első nagyváradi Infinite Dance tánc- és összművészeti fesztivál. A hatnapos eseményre több, mint háromezer néző volt kíváncsi -közölték a szervezők.

Tartalmas hétvégét tudhattak maguk mögött a nagyváradi színházszeretők, hiszen csütörtökön a Győri Balett, pénteken a Közép-Európa Táncszínház és az András Lóránt Társulat, szombaton pedig a magyar nyelvű táncművészeti oktatásban résztvevő diákok vendégeskedtek a Szigligeti Színházban.A képek a péntek esti előadáson készültek | Fotók: Dudás Levente

A Pece-parti teátrum, valamint a Nagyvárad Táncegyüttes szervezésében megrendezett Infinite Dance Festivalon kilenc társulat tíz előadását követhette végig a nagyérdemű. A fesztivál iránti érdeklődést és lelkesedést jellemzi, hogy a teltházas előadásokat állva tapsolta a közönség.

A fesztivál kiegészítő programjában a helyi táncosok délutáni fellépései mellett két workshop is helyet kapott. Először Kun Attila, a Közép-Európa Táncszínház kiemelkedő személyisége tartott műhelymunkát az érdeklődők számára, szombaton pedig Proics Lillával dolgozhattak együtt a jelentkezők, a Játéktér folyóirat és az Othernessproject közös, Tükör-workshopja keretében.

A fesztivál zárónapján a Szegedi Kortárs Balett mutatja be Stabat Mater és Tavaszi áldozat című dupla előadását.

 

Fotók: Dudás Levente

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?