Házikolbász, füstölt szalonna – városnapok Marosvásárhelyen

A főtéren kézműves vásár, a Ligetben koncertek és lacikonyhák várják a kíváncsiakat, a bulizni vágyókat a 19. Marosvásárhelyi Napokon. A kulturális programok már a hét elején megkezdődtek, hivatalosan csütörtök délután nyitotta meg a rendezvénysorozat a város elöljárósága.

A polgármesteri hivatal tanácstermében testvértelepülési küldöttségeket köszöntöttek csütörtök délelőtt, képviseltette magát Kisinyov, Zalaegereszeg, Kecskemét, Baja, és itt volt Bécs küldöttsége is.

A déli órákban a Ligetben Dorin Florea polgármester, Peti András és Claudiu Maior alpolgármesterek nyitották meg a napokat.

A főtéri parkban többek közt Suceava, Szászrégen, Mezőfele, Nagygalambfalva, Nyárádremete, Marosvásárhely, Szászsebes szerepel az árusok sátraira kitűzött táblácskákon, valamint Beszterce-, Prahova-, Vîlcea megyei települések nevei, ahonnan népművészek, fafaragók, bőrdíszművesek jöttek és állították ki termékeiket Marosvásárhely főtéri parkjában.

Az árusok zöme népviseletbe öltözött, hogy még találóbb legyen a kézműves vásár megnevezés, többen közülük faragnak, vésnek, szőnek, hímeznek, bemutatják hogyan készül egy-egy termék.

Nem hiányoznak a mézeskalácsosok sem, illetve lehet kapni a juh- és kecskesajtot, túrót, mézet és mézből készült termékeket, házi kolbászt, füstölt szalonnát és sonkát, házi kenyeret, kalácsot, különféle lekvárokat, szörpöket, süteményeket, édességeket, valamennyi kézműves termék és bio.

A 19. Marosvásárhelyi Napok programjában az idén is szerepel az aranylakodalmasok köszöntése, lovagok bemutatkozása, fotóművészeti kiállítás, klasszikus gitárkoncert, dzsesszkoncert, animációs filmek vetítése, számos gyerekprogram. Fellépnek a kecskeméti Csörömpölők Együttes, a Maros Művészegyüttes, a Laci Csárda zenekara és Ábrám Tibor, Rúzsa Magdi, a Tankcsapda, a Holográf, Toto Cutugno.

Aki nem látta, most újból alkalma nyílik megtekinteni a Yorick Stúdió produkcióját, Székely János Dózsa című monodrámáját Sebestyén Aba előadásában május 23-án és 24-én délután 5 órától, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Levél utcai 2.1 Stúdió termében. A belépés ingyenes, előzetes helyfoglalás a 0745526959-es telefonszámon lehetséges. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?