One-girl show és színészek koncertje a 4x4 utolsó két napján

A rendkívül gazdag kolozsvári kulturális választék ellenére nagy érdeklődés övezi az Ecsetgyárban zajló 4X4 Nemzetközi Színházi Fesztivált, amely szerdán, november 7-én a színész-zenekar koncertjével zárul majd. Három feledhetetlen este után a fesztivál kedden, november 6-án, este 8 órától Béres Márta szabadkai színésznő nagyszerű előadásával folytatódik az Ecsetgyár Stúdiójában. A BÉRES MÁRTA ONE-GIRL SHOW-t, a Kosztolányi Dezső Színház produkcióját Urbán András rendezte.Beres-Marta-4

Béres Márta szólóelőadása egy csodálatos vajdasági színésznő életének mozaikképeit tárja elénk. Reális és szürreális, vagány és üde színfoltja a Kosztolányi Dezső Színház repertoárjának – egy szerethető, izgalmas utazás a túlzások és realitások talaján.

"Nincs izgalmasabb, mint egy emberi történet, egy ember élete. Bárkié. Azt mondják, mindenki a saját regényét írja. Miért kellene extrém életeket venni példának, amikor mindenki élete egy hihetetlen történet, amit érdemes meghallgatni? (...) Nagy levegőt kell venni és... Nagyon jó pillanat, amikor megérzed, hogy nincs mitől félned, mert akik ott vannak, ugyanolyan emberek, mint amilyen te vagy. Hasonló félelmekkel, hasonló örömökkel... Egyébként a színpad, mivel feljebb van, azt sugallhatja, hogy az odafönn egy külön világ. De mi van, hogyha átnézel a rivaldán? Nem olyan borzasztó az, nem olyan félelmetes dolog " – vallja Béres Márta.

A fesztivál záróestéjén, szerdán, november 7-én 8 órakor a bukaresti Teatrul Luni de la Green Hours (CU)CUIENFRUNTE című előadása zárja a rendezvénysorozatot.CUCUIEINFRUNTE

A Teatrul LUNI de la Green Hours előadása egy Eric Bogoșian által írt és a kortárs romániai realitáshoz igazított monológ-gyűjtemény köré épül. A monológ, amely az underground színházi előadások által gyakran használt kifejezési forma, keretet ad egy olyan előadásnak, amelyben a két művész, Radu Iacoban és Tudor Aaron Istodor több szereplő bőrébe bújva jelzi és érzékelteti a kortárs társadalmi realitás különböző kérdéseit.

„Oh, vajon mi lesz ma este a tévében, hátha elkapok valami vagányat. Hallottátok mi történt Andreea Marin Măseluță Bănică-val? Rettentőn érdekes, barátaim...Aggódom a sertésinfluenza miatt, aggódom a gazdasági válság miatt, aggódom a foltok miatt a szőnyegemen."

A fesztivált az előadás után, este 10 órai kezdettel a 2 AM színész-zenekar fergetegesnek ígérkező koncertje zárja.

A Színész Zenekar néven ismeré vált együttes tagjai többnyire a Kolozsvári Állami Magyar Színház színészei, és a 2012 június 24-i bemutatkozó koncertjük óriási sikernek örvendett. Repertoárjuk Gershwin Summertime feldolgozásától az I Follow Rivers-ig több műfajt is magába foglal. Eklektikus zenei stílusuk, előadásmódjuk, izgalmas hangszerelésük fergeteges fesztiválzárást ígérnek.{loadposition 4x4}

Az együttes tagjai: Balla Szabolcs (didgeridoo, saxofon, keyboard, vokál), Farkas Loránd (basszusgitár, vokál), Medve Sándor (trombita), Molnár Levente (dob, vokál), Pál Attila (hegedű, keyboard), RényiI Zsolt (gitár), Váta Loránd (hegedű, vokál), Viola Gábor (gitár).

A fesztivál második kiadására a Román Nemzeti Kulturális Alap (AFCN) és a Communitas Alapítvány támogatásának köszönhetően kerül sor.

A helyek száma korlátozott, az előadásokra 15 illetve kedvezményesen 10 lejes áron lehet jegyet vásárolni, a koncertre a jegyár 10 lej - illetve azok számára akik részt vesznek a (CU)CUIENFRUNTE című előadáson, a belépés ingyenes. Jegyfoglalás a 0744-866006-os telefonszámon, SMS-ben vagy az office@bv-projects.org e-mail címen (név, igényelt jegyek száma).

A fesztiválról többet a www.4x4festival.org honlapon vagy a Facebook-on a facebook.com/4x4Festival alatt olvashat.

Kimaradt?