Afrikai színházfesztiválon lép fel a szentgyörgyi Osonó

Két kontinens 8 országának 10 előadását válogatták be a Sidi Kacem-i Nemzetközi Színházi Fesztiválra, amely megnyitója egy hatalmas felvonulással kezdődött április 7-én, kedd délután. A vasárnapig tartó fesztiválon a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely a mask@face.now című marokkói koprodukcióval lép fel, olyan országok társulatai mellett mint Tunézia, Algéria, Palesztina, Líbia, Irak, Marokkó és Spanyolország.

A Nour Dijour egyesület által szervezett fesztivál igazgatója, Abdoulkalekh Belfquih tavaly novemberben a Berkane-i Nemzetközi Színházi Fesztiválon látta az arab és osonós színészek által játszott előadást, amelyet már akkor meghívott a hatnapos marokkói fesztiválra. A Fazakas Misi által rendezett előadást két alkalommal, április 9-én este 8, míg 10-én délután 4 órakor láthatja a fesztivál közönsége.

A fesztivál befejeztével, egy tíznapos turné keretén belül Kenitrában, Casablancán, Mohamediában és Marrakesben kerül bemutatásra a marokkói fiatalok személyes történeteire, a kultúrák találkozására és a fiatalok életét meghatározó legjellemzőbb társadalmi kérdésekre épülő koprodukció. A kenitrai előadásokra bejelentkezett Simona Ioan, Románia marokkói nagykövete valamint Tromler Miklós, Magyarország marokkói konzulja.

Kapcsolódók

Kimaradt?