Gyergyószentmiklóson Moşu Norbert-László Iduri szörnye

A gyergyószentmiklósi Figuránál három alkalommal kerül bemutatásra Barabás Árpád rendezésében Moşu Norbert-László mesejátéka, Az iduri szörny, mely a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház idei gyerekelőadása. A produkció március 31-én (kedden) a Tutyi mutyi Móka bérlettel, április 1-én (szerdán) a Fogarassy bérlettel tekinthető meg, míg április 2-án (csütörtökön) az Orros, a törpe bérlettel tekinthető meg.

Az iduri szörny című mesejáték gyergyószentmiklósi bemutatója azért is fontos, mert a darab szerzője, Moşu Norbert-László a Figura társulatának tagja, míg az előadás rendezője, Barabás Árpád, több, mint tíz évig volt a Figura színésze.

Az iduri szörny a József Attila Kör, a Merlin Színház és a Színművészeti Egyetem Novák Eszter vezette zenész-színész osztálya közös pályázatának, a 2012-es Add ide a drámát! (AID2) pályázatnak nyertes alkotása lett.

A történetben adott egy király, akit nem hagy nyugodni a rettegés: visszatérhet az iduri szörny s visszakövetelheti jussát, a királyságot. Mivel jobb elébe menni a bajnak, s nem megvárni míg az bekövetkezik, döntés születik: induljon azonnal az iduri szörny felkutatására a megmentő hős és megmentés esetén övé lehet a királylány és a királyság úgyszintén. A hős jön, vállalja a veszedelmeket. Az úton vele tart jövendőbelije, a szerelmes királylány, a királylányba szerelmes bohóc, a bohócba szerelmes udvarhölgy, természetesen álcázva és a botcsinálta jós. Különleges utazás ez, nem hegyeken, völgyeken, erdőkön, folyókon keresztül bolyonganak, hanem saját maguk körül és haladnak tovább önnön megismerésük felé. Itt mindenkiről kiderül az igazság, még az iduri szörnyről is, ha szörny egyáltalán.

. A produkció március 31-én (kedden) a Tutyi mutyi Móka bérlettel, április 1-én (szerdán) a Fogarassy bérlettel tekinthető meg, míg április 2-án (csütörtökön) az Orros, a törpe bérlettel tekinthető meg. Mindhárom alkalommal a kezdési időpont déli 12 óra. Jegyek ára 6 lej. Információk, jegyfoglalás a 0752-227-751-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

Moşu Norbert-László: AZ IDURI SZÖRNY

SZEREPLŐK:

Malvin, a király: Szűcs-Olcsváry Gellért

Flóra , a lánya: Varga Márta

Médárd, az első lovag az udvarban : Dunkler Róbert

Nimród, a második lovag az udvarban: Tóth Árpád

Rúfusz, a rettenthetetlen katona: Nagy Csongor

Jóska, a jós: Fincziski Andrea

Biri, a bohóc: Antal D. Csaba

Emese, Flóra szolgálólánya: Mezei Gabriella

Iduri szörny: László Kata

Díszlet: Szűcs-Olcsváry Gellért

Jelmez : Biró Boglárka m.v.

Rendező: Barabás Árpád

Kimaradt?