Fordított nap az ETV-nél április elsején

Az ETV sem ússza meg szárazon a bolondok napját. Április 1-én a hírszerkesztők egymás bőrébe bújnak, így ezen a napon a 16 és 19 órás hírek rendhagyó felállásban készülnek - tájékoztat az Erdélyi Magyar Televízió sajtóközleményében. 

A televízió történetében most először cserélnek szerepet szerkesztők, operatőrök, vágók, rendezők és gyártásvezetők. A híradós stáb munkatársai egy teljes nap erejéig felhagynak saját hivatásukkal, és kipróbálják, milyen az, ha épp nem a kamera előtt, hanem mögötte, illetve ha nem a vágóprogram, hanem a mikrofon előtt kell helyt állniuk. 

A rövid ideig újjáalakuló hírszerkesztő csapat tagjai tehát egyetlen nap erejéig egyik kollégájuk feladatát veszik át. Ennek előzményeként március 24-én sorshúzással derült ki, ki kinek a bőrébe kell, hogy bújjon. 

A szerkesztők az elmúlt héten azon dolgoztak, hogy minél több információt gyűjtsenek be a kisorsolt szakmát illetően, ezáltal is több tapasztalatra tegyenek szert. 

"Az egymástól való tanulás kiváló csapatmunkát eredményezett, rávilágított a közös munka esetleges gyengeségeire, illetve azok kiküszöbölésére is. Nem titkolt szándékunk, hogy a szerepcsere által a nézők is jobban megismerhessék a híradós stáb működését, bepillantást nyerjenek a napi munka kulisszái mögé, ezáltal pedig még közvetlenebb kapcsolatba kerüljenek az Erdélyi Magyar Televízióval. Az érdekesnek ígérkező bolondok napi megmozdulás tehát több szempontból is előnyére válik a televíziónak, illetve közönségének is. Ilyenformán pedig érdemes április 1-én, délután 4 és este 7 órától is az ETV-t választani" - olvasható a közleményben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?