Kiállítások a Reflex3 Nemzetközi Színházi Fesztiválon

Sepsiszentgyörgy sokak számára úgy él a köztudatban, mint a képzőművészet erdélyi központja, és ezt a titulusát a Reflex3 Nemzetközi Színházi Fesztivál idejére sem adta fel a háromszéki megyeközpont. Két izgalmas kiállítást is meglátogathat, aki éppen erre jár, délelőtt, ebédszünetben vagy előadás előtt van bő negyedórája, érdemes benéznie a Magmába és a Lábas Házba. 

A színháznak és persze a színházi fesztiválnak is nagyon fontos kelléke a szék, és nem csak azért, mert a Sirályban elhangzott, hogy Tomi Janežič rendező utasítására minden előadás alatt el kell törni egyet. A Példák nem univerzális székre a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben tekinthető meg április 19-éig.

A csoportos kiállítás a szék a művészetben gondolatára épül és különböző példákon keresztül reagál az Arisztotelész által megfogalmazottakra: „Nincs univerzális szék. A szék gondolata csak a példákban létezik.”

A kiállítás április 19-ig látogatható, hétfő kivételével, naponta 11-19 óra között.

A Bukaresti Lengyel Intézetnek köszönhetően nyílt meg a Lábas Házban a Tadeusz Kantor 100 éves című kiállítás, amely a szenvedélyes és öntörvényű rendező, színész, szerző, zseniális teoretikus, antifestő, képzőművész, eretnek happening résztvevő és megszállott avantgardista művésznek állít emléket.

A kiállítás a Reflex3 fesztivál teljes időtartama alatt látogatható.

Kapcsolódók

Kimaradt?