Gergely Zsuzsa rádiós kapta az első D160 médiadíjat

Gergely Zsuzsa (képünkön) kapta a Kolozsvári Rádiót támogató Donát 160 Egyesület szakmai díját. Az ünnepélyes díjátadót vasárnap délután tartották a rádió koncerttermében.

A D160 médiadíjat most adták át első ízben. Az elismerést a Kolozsvári Rádiót támogató Donát 160 Egyesület alapította és idén lelt gazdára első ízben. A szakmai díjat minden évben a Kolozsvári Rádió szerkesztőségének egy tagja kapja. Héttagú  grémium döntött a nyertes rádiós szerkesztő személyéről, figyelembe véve a szerkesztőség tagjainak javaslatait.

Az egyesület és a rádió magyar vezetősége (Orbán Katalin tiszteletbeli elnök, Bárdos Mária elnök, Szuszámi Zsuzsa alelnök, Benedek Márta titkár, Rostás-Péter István a Kolozsvári Rádió főszerkesztő helyettese, Szilágyi Szabolcs a magyar szerkesztőség vezetője) mellett a bizottság tagja volt Karácsonyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Írók Ligája elnöke, a Helikon főszerkesztője és nem utolsó sorban a Kolozsvári Rádió hallgatója.

Rostás-Péter István, a Kolozsvári Rádió főszerkesztő helyettese laudációjában elmondta: "Akit most jutalmazunk, példa és zsinórmérték. Több ízben bizonyított úgy, hogy önmagában is bizonyosságokat érlelt ki. Önemésztő konokságánál csak a benső fejlődésbe vetett igénye-hite lehet nagyobb.  Egyben hatványozott  felelősséget is rárovunk:  babérlevélbe csomagolt  sarkantyú ez az elismerés, bár Gergely Zsuzsát inkább fékezni kéne, mintsem újra ösztökélni. Csitítani, hogy ő is lassítson, tekintsen bátrabban körbe, gondolkodjon el azon, – mert ideje –   kötetbe foglalni  interjúinak bárcsak töredékét,  hogy tapasztalatából többet adjon  át a pályakezdőknek. És,  igen, engedje meg magának az egyébként szigorú  szelekció fényűzését.

Amikor  alig egy éve arról döntött a Donát 160 Egyesület, hogy rádiós díjat alapít, a többi között arra is rászánta magát e civilbe öltözött szakmai szervezet, hogy visszhangot, arcot kölcsönöz  a hangnak, kilépteti a dobozból, színeket, vonásokat  társít mély és magas hangzók látszólag mechanikus  sorozatához. Elbeszéli a beszélőt. Történetet kezd, amelynek első lépése ez a mai. Az úttörők lelkesedésébe, kívánom-remélem, hogy a jövő évi médiadíj átadásig terjedő  hatásszünet ne   csempésszen  kétséget, legfeljebb termékeny, előretaszító  dilemmákat.”

A D160 médiadíjat a Kolozsvári Rádió születésnapi rendezvényén, a János Zsigmond Unitárius Kollégium Péterffy Gyula kórusának koncertje keretében adták át a Donát 160 Egyesület és a Kolozsvári Rádió vezetői.

A Donát út 160 szám alatti médiaintézmény március 15-én lett 61 éves.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?