Jubileumi Role koncert, több mint száz zenésszel

A huszonötödik születésnapját ünneplő Role zenekar szombati koncertjére teljes erőbedobással folynak a próbák. A közönség hangzás- és látványélményben egyaránt kiemelkedő produkcióra számíthat: több mint száz művész készül színpadra állni a jubileumi rendezvényen.

„Nem merném azt mondani, hogy egy szimfonikus rockkoncertnek nézünk elébe, de a koncert három részből áll majd, mindegyik egy kissé más lesz, és nagyban hozzájárulnak a zenei élményhez a fellépő vonósok, fúvósok és az énekkar"- árulta el a sajtónak a 25. évét töltő csíkszerdai Role zenekar vezetője, a szombat este nyolc órára tervezett jubileumi koncertjükről.

Nagy Tivadar hozzátette, sikerült egy olyan csapatot, közösséget összehozni, akik mind megtalálják a zenében a szépséget és a közös hangot.

A koncert első részében a Role 1995-ig írt számait adják elő, a második részben részben a Pille című műsorukból hallhat/láthat részleteket a közönség. Legújabb dalaikat a végére hagyják.

„Eleinte azt mondtuk, hogy hívunk közel száz zenészt, de most már úgy alakultak a dolgok, hogy több, mint százan leszünk" - mondta Nagy Tivadar, házzátéve, hogy minden reményüket felülmúló élmény volt, amikor először hallották együtt zenélni az összes meghívott muzsikust. A próbák a dévai Szent Ferenc Alapítvány csíksomlyói Szent István- házában, illetve a Hargita Megye Tanácsa multifunkcionális házban zajlanak. A fellépők vegyes műfajokban játszanak: fellép majd a Nagy István Művészeti Iskola gyermekkórusa, de ott lesz Cserei Csaba is, aki Hary Tavitiannal a csíkszeredai városnapokra szervezett Dobb-ban fesztivál régi fellépője, illetve Csiszér István, a Fading Circles frontembere. Régi Role-tagok is részt vesznek a jubileumi fellépésen.

Kolozsvártól Sepsiszentgyörgyig mindenhonnan eleget tettek a meghívásnak a zenészek, a fúvósok például alcsíki gyerekek lesznek.

Sztárvendégként említést érdemel az István a király című rockoperából jól ismert Varga Miklós és Horváth Kornél világhírű perkúcióművész, és fellép majd budapesti Lighthouse zenekar is.

Nagy Tivadar a technika legújabb vívmányainak bevetését ígéri a hang- és látványvilág megvalósításában.
A látványtervező Demeter Zsuzsanna. A Role zenéjére animáció is készült, a hangeffektusokért pedig Málnási Szabolcs (Potyautas) felel.
A koncert fő támogatói Hargita Megye Tanácsa, illetve Csíkszereda önkormányzata.

Kimaradt?