Őket díjazza vasárnap a Kolozsvári Rádió

A János Zsigmond Unitárius Kollégium Péterffy Gyula kórusának kínálatával ünnepeli vasárnap a Kolozsvári Rádió fennállásának 61. évét. 

"Eklektikus, vagyis ingerlően  változatos lesz a János Zsigmond Unitárius Kollégium Péterffy Gyula kórusának kínálata abban a koncertteremben, amelyet akusztikai adottságaiért dicsérnek a szakmabeliek. Karnagy: Ercsey-Ravasz Ferenc. A legutóbb Budapesten Hobó hetvenedik születésnapján is bizonyító csapat fellépését élőben közvetítjük, és szándékunk  szerint a koncertnek lesz netes videováltozata is" - ígérik a szervezők.

https://www.youtube.com/watch?v=SLb8rAJlyaQ&feature=youtu.be

Az ünnepi koncerten átadják a D160 Médiadíjat is. "Az elismerést a magyar adást támogató Donát 160 Egyesület alapította, és idén lel gazdára első ízben. A szakmai díjat a szerkesztőség egyik tagjának adjuk át. Héttagú  grémium döntött a nyertes rádiós szerkesztő személyéről, figyelembe véve a magyar szerkesztőség tagjainak javaslatait. Az egyesület és a rádió vezetősége mellett a bizottság tagja volt Karácsonyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Írók Ligája elnöke, a Helikon főszerkesztője és természetesen a Kolozsvári Rádió hallgatója. Ugyanakkor átvehetik díjaikat azok a hallgatók, akik a díj nevének felkutatásában  javaslataikkal, ötleteikkel  segítségünkre voltak" - olvasható a rádió honlapján

A Donát 160 Egyesület által alapított díj nevére februárban adott ki a rádió „körözést”. Közel harminc javaslat érkezett a rádió honlapjára, Facebookon és szóbeli közlésként. Ezek közül a legtalálóbb javaslatokat Csűrős Réka, Jankó Szép Yvette és Bartha Rózália Judit ajánlotta. A három győztes vasárnap a Kolozsvári Rádió nagytermében rendezett ünnepi koncerten veheti át díját az ötletes névjavaslatokért.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?