Még három napig lehet jelentkezni a Versünnepre

A Versünnep Alapítvány, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Bánffy György Kulturális Szalon 2015-ben a 10 éves VERSÜNNEP FESZTIVÁL meghirdetésével arra is emlékezik, hogy 225 éves a magyar nyelvű színjátszás, 150 éves a Színház - és Filmművészeti Egyetem, 100 éve született Gáti József, aki színészgenerációk meghatározó beszédtanára volt, 110 éve született József Attila, és 115 éve született Márai Sándor.

A jubileumi VERSÜNNEP 2015. fesztiválra vers- és prózamondás, valamint énekelt vers, versmegzenésítés kategóriákban várják színművészek, előadóművészek, hivatásos zeneszerzők, hivatásos hangszeres és énekes előadóművészek, zenekarok, művészeti egyetemek valamint szakirányú közép-és felsőoktatási, továbbá zenei intézmények hallgatóinak jelentkezését.

Az első kategóriában három mű nevezendő, amely lehet vers, próza, publicisztika József Attila, Márai Sándor és egy kortárs magyar költő alkotásai közül.

A második kategóriában két művel lehet nevezni, komoly vagy könnyűzenei stílusokban: egyik József Attila, vagy Márai Sándor alkotásának megzenésített változata, másik egy kortárs magyar költő, író művének megzenésített változata.

Jelentkezni 2015. március 7-ig lehet a. versunnep@gmail.com címen.

A részletes meghirdetést a www.versünnep.hu honlapon és a facebook.com/versunnep oldalon lehet megtekinteni.

Minden kategóriában több, nagy értékű pénzjutalom, képzőművészeti alkotás és ajándéktárgy kerül odaítélésre.

Az erdélyi elődöntőre 2015. március 16-án, hétfőn kerül sor, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban.

A döntőt 2015. április 11-én rendezik Budapesten a Nemzeti Színházban.

Kimaradt?