Tavaszváró kiállítás nyílik az udvarhelyi Forrásközpontban

Erdélyi kézimunkák címmel tavaszváró kiállítás nyílik Siposné Szász Márta népi varrottasaiból a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpontban (Székelyudvarhely, 1918. December 1. utca 9. sz., 2. emelet) 2015. március 5-én, csütörtökön, 17 órakor. Köszöntőbeszédet mond Lőrincz Ildikó, a Forrásközpont igazgatója. A kiállítást megnyitja: Salló Szilárd néprajzkutató. Fellépnek: Mihály Panna, Péter Kriszta, Sárdi Ágota és Fülöp Krisztina Kamilla, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium I. B osztályos diákjai. A rendezvény szervezői: Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont.

A firtosmartonosi származású, Kőhalomban élő népművésznek ez a negyedik kiállítása. Korábban Budapesten, Székelykeresztúron és Marosvásárhelyen mutatta be saját készítésű népi textíliáit. Az alkotó „tiszta forrásból” merít, a hagyományos kalotaszegi, torockói és udvarhelyszéki mintavilágot felhasználva készíti munkáit.

Március 26-ig a kiállítás, előzetes bejelentkezéssel (0266-214440), csoportoknak meg iskolás osztályoknak szakmai vezetéssel látogatható naponta 9 és 15 óra között.

Kimaradt?