Kísérletek egy témára – a Tein Teátrum Teátroommá alakul

A tavalyi nagysikerű felolvasószínház, a Tein Teátrum idén színházkísérletté, vagy kísérletszínházzá alakul. A 2015-ben is havi rendszerességgel jelentkező Tein Teátroom februári témája a Ház.

Február 27-én, pénteken 19 órától Derzsi Dezső, Kolcsár József, Kónya Ütő Bence és Pálffy Tibor performanszára kerül sor a Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület, Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa és a Tein Teaház szervezésében. Hangosító Kertész János. Az előadás online hallgatható a Lármafa Rádióban.

Mottó: A (szín)ház számomra nem a színházépületben zajlik, ahol a klasszicista hagyományoknak megfelelően kiemelt dobogókon színészek kárálnak, miközben a tömeg a sötétben alszik, vagy képmutatóan előadja önmaga paródiáját. A színház számomra a lélegző tér, ahol az alkotó és a befogadó összeér. Mindez nem új, csak mára a korábban kísérletnek tekintett megközelítések elemi szükségletté váltak, tekintettel arra, hogy a tiszta művészet (az, amelyik nem másol, hanem alkot) soha nem tapasztalt mértékben marginalizálódik, s ostoba, aki erre nem reagál. (Schilling Árpád)

Kimaradt?