Blueskoncert Marosvásárhelyen Weinberger Attilával

A.G. Weinberger kétségkívül a legfontosabb és legszínesebb blues előadó Romániában, az egyetlen hazai blues gitáros, akit 2006-ban 7 kategóriában jelöltek Grammy díjra, és a THE TRANSYLVANIAN GUITAR MAN névvel illettek.

A.G. Weinberger nemcsak újraalkotja a zenét, hanem zsigerből a saját zenei hangzásvilágához alakítja, mindig másként és más dalokkal. Koncertje a húszas, harmincas évek hangulata mellett a jelenkor zenei témáit is előhozza, az Atlanti óceántól a Csendes óceánig. A kínálatból nem hiányoznak a művész gondosan kiválasztott saját szerzeményei sem.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermében 2015. február 27-én, pénteken 19.00 órától hallgatható meg az A.G. WEINBERGER AND FRIENDS című blues-acustic koncert. A koncerten közreműködik Dénes Jocó, David Steff, Gáspár Álmos és Tinca Teddy.

A koncert alkalmával kerül sor az Energobit által forgalmazott, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében felszerelt hangrendszer avatására. Az Energobit kiemelt támogatója a rendezvénynek.

 

Kimaradt?