Gyergyóban láthatják a sepsiszentgyörgyi társulat Hamletjét

A gyergyószentmiklósi Figuránál január 31-én, szombat este 7 órától kerül bemutatásra a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház produkciója, Bocsárdi László rendezésében Shakespeare Hamletje.

A Hamlet az egyetemes drámairodalom egyik legismertebb tragédiája, szinte számbavehetetlenül sok feldolgozása született, könyvtárnyi az irodalma. Első ránézésre hatalmi harcokról, szerelemről, árulásról, bosszúról szól, ám mint minden sokrétegű, gazdag szöveg esetében, az egymásra épülő és egybecsengő motívumok itt is végtelen perspektívát adnak a cselekménynek: az apa–fiú kapcsolat, a megöröklés kérdése, az incesztus, a szerelem és barátság problematikája számtalan kis szálon fut végig a történeten és a szereplők sorsán.

A sepsiszentgyörgyi társulat előadása az értelmezés nagy kalandja, mely a hamleti ráébredés és felelősség kérdéseit feszegeti. A színrevitel a Bocsárdi László előadásaira jellemző látomásosság, érzelmekkel teli megvalósítás és helyenként az ironikus távolságtartás kihívó és elgondolkodtató elegye. A produkció a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház és a Gyulai Várszínház együttműködésében készült, és az elmúlt évad végén Gyulán került először színpadra a Gyulai Várszínház jubileumi, 50. évadának keretében.

Az előadásra érvényesek a bérletek, jegyek a bérletesek által le nem foglalt helyekre válthatók.

Jegyek ára 20 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej. Jegyek vásárolhatók a Figura jegyirodájában munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, valamint előadás előtt egy órával a színház előcsarnokában.

Információk és jegyfoglalás a 0752-227-751-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

Kimaradt?