Szobára hívja nézőit két temesvári színész

Mindenki végez időnként számvetéseket. Amikor számba veszi azokat a helyeket, eseményeket, embereket, akik ilyen vagy olyan formában meghatározó szerepet játszottak eddigi életékben.  Például a volt szerelmei...

A méltán közkedvelt mady-baby után, Borbély B. Emília újabb „out of the box" előadásra vár mindenkit, ezúttal szobára. Hotel szobára. A marosvásárhelyi Yorick Stúdió és Kinda Szilárd közreműködésével, B. Fülöp Erzsébet marosvásárhelyi színésznő rendezésében különleges színházi kísérletre kerül sor január 25-én, vasárnap a Timisoara Hotel egyik szobájában.

A Valami csajok, avagy Egyszeröt című előadás szövegváltozata Neil LaBute kortárs amerikai szerző színműve alapján íródott. A darab cselekménye akár egy mondatban is megfogalmazható: egy házasság előtt álló férfi sorra találkozik azokkal a volt szerelmeivel, akik valamilyen módon nyomot hagytak az életében.

Az előadás során egyetlen férfi és öt nő története elevenedik meg előttünk. Így az eseményeknek nem csak szem és fültanúi, hanem résztvevői is lehetnek az előadás nézői. A tér sajátosságából adódóan az események alig pár centire a nézőktől elevenítődnek fel. Kicsit kínosan, kicsit viccesen, de tagadhatatlanul életízűen, úgy, ahogy az bármelyikünk életében valóban megtörténhetne.

Az előadásra a helyek száma korlátozott. A következő előadásokra hétfőn, január 26-án, 19:00 órától a Timişoara Hotelben, február 14. és 15-én pedig a Victoria Hotelben kerül majd sor.

Kimaradt?