Erdélyi zenekarokkal erősítenének rá a Szent György Napokra

Az eddiginél nagyobb teret kapnak a helyi, erdélyi zenekarok az idei Szent György Napokon. Antal Árpád polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a konkrét fellépőkről még nem született döntés, hiszen a szervezők programajánlatokat várnak erdélyi zenekaroktól, de kialakult a május 1-3. között zajló szabadtéri ünnepség koncertkínálatának struktúrája. 

Ez szerint pénteken és szombaton 18 és 20 óra között két-két helyi/erdélyi zenekar lép majd színpadra, azt követően naponta három nemzetközi előadó koncertezik. Az idei Szent György Napok zárónapján három koncert lesz, utána tűzijáték, amire az eddigiekhez képest korábban kerül majd sor, figyelembe véve, hogy másnap munkanap, a tanulóknak, diákoknak pedig iskola. Antal Árpád hozzátette, a tűzijáték szükségességéről lehet vitázni, de visszajelzések szerint a lakosság 90 százaléka igényli ezt a programpontot. A Székely Nemzeti Múzeum udvarán berendezett Kultúrkertben tematikus napokat szerveznek, így blues, jazz és világzenei előadók lépnek majd színpadra. 

Az idei városünnepet szervező Városimázs Iroda felhívással fordult az erdélyi zenekarok fele, várja azok programkínálatát a nagy-, a múzeumkerti színpadra, valamint szabadtéri utcazene produkciókra. A szervezők olyan erdélyi együttesek jelentkezését várják, amelyek legalább egy éve működnek, és élő zenét játszanak. Az ajánlatokat január 31-ig a varosimazs@sepsi.ro címre lehet beküldeni. A jelentkezési feltételekről az önkormányzat honlapján találnak részleteket. 

Mint arról beszámoltunk, idén újratervezik a Szent György napokat, visszavesznek a fesztiváljellegéből, és ráerősítenek a városünnep jellegére. Újdonság többek között, hogy megszüntetik a Szent György téri színpadot, helyében gyerekfoglalkozások kapnak ott helyet. Ennek lebonyolításával a katrosai Székölykök gyermekfesztivál szervezőcsapatát bízták meg. 

Másik újdonság, hogy megszüntetik a rendezvénynek ugyan nagy bevételt jelentő, de az esemény színvonalát rontó kirakodó vásárt. A nagyméretű vidámparki játékok-, így felfújható csúszdák, ugrálók számára kompromisszumos megoldásként a városközpont helyett egy félreeső helyen biztosítanak helyet, de az új helyszínt még nem jelölték ki. 

Megmarad viszont a kézműves vásár, amely jelentős érdeklődésre tart számot, hiszen minden évben a Szent György Napok az első nagyobb vásár, ahol a kézművesek, iparművészek bemutathatják termékeiket. Újdonság lesz idén a Szent György napi könyvvásárt, amely a Bodok szálló előtti parkolóban kap helyet, és ahová az erdélyi kiadókat hívták meg, összegzett Antal Árpád.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?