Operett-bemutató a Csíki Játékszínben

December 19-én, pénteken 19 órai kezdettel mutatja be a Csíki Játékszín a Mária főhadnagy című operettet,  Huszka Jenő, zeneszerző, és Szilágyi László, szövegíró közös művét.

A produkciót a Budapesti Operettszínház alkotója, Somogyi Szilárd rendezi, az Isten pénze musical és a Viktória operett után immár harmadik ízben dolgozik Csíkszeredában stábjával: Gyarmathy Ágnes, díszlet-jelmeztervezővel, Bene Zoltán, zenei vezetővel és Horváth Gyula Antal, koreográfussal.

A Mária főhadnagy címszereplője, Lebstück Mária valós személy volt. Az 1948-49-es forradalom és szabadságharc idején Lebstück Károly néven több csatában harcolt és számos hőstette elismeréseként végül főhadnagyi rangot kapott. Szilágyi László és Huszka Jenő alkotói fantáziája operetthőssé tette Máriát, aki kényszerházasság elől menekül Bécsből és nemzetőr egyenruhát ölt, hogy Magyarországra juthasson. Mária férfiként is helytáll, de a női ruhát is újra felöltené, hiszen a Pesten kitört forradalom hírének hevében szenvedélyes csókot váltottak Jancsó hadnaggyal, azi azóta felettese és Mária inkognitójáról mit se tud.

A december 19-én Bánk bán bérlettel és 21-én Prospero bérlettel műsorra tűzött előadásokra a fennmaradó helyek függvényében jegyek is válthatók.  December 30-án óévbúcsúztató, január 3-án pedig újévköszöntő ünnepi előadásban, bérletszünetben is látható a Mária főhadnagy című operett.

Kimaradt?