Pulitzer-díjas vígjátékot mutat be szilveszterkor a sepsiszentgyörgyi színház

Amerikai írónő Pulitzer-díjas vígjátékát mutatja be szilveszteri előadásként a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház. Az előző évekhez hasonlóan, a 2014-es év utolsó estéjén is új produkcióval készül a társulat. A Mary Chase: Barátom, Harvey című vígjátékot Zakariás Zalán, a sepsiszentgyörgyi színház művészeti vezetője rendezi. A vígjáték 1944-ben íródott, és a következő évben a darab szerzője, Mary Chase Pulitzer-díjat vehetett át elismerésül.

Az események a hétköznapi világ talajáról indulva az elmegyógyintézet falai közé vezetnek, számtalan szokatlan és zűrzavaros helyzetet megidézve. A főszereplő rendkívül élénk fantáziavilágot épít maga köré: kapcsolatba kerül az ír mitológiából ismert, mulatságos tréfákat űző szellemalakkal, aki egy láthatatlan nyúl alakjába bújik, Harvey-nak hívják és a főszereplő legjobb barátja lesz.

Zakariás Zalán elmondása szerint a darab a toleranciáról és az elfogadásról szól. Többek között azokra a kérdésekre keresi a választ, hogy miként lehet feldolgozni a megpróbáltatásokat. A sokszereplős szilveszteri vígjátékban Erdei Gábort először láthatjuk főszereplőként. Emellett az utóbbi években keveset játszó színészeket is újra köszönthetjük a színpadon, ugyanis B. Piroska Klára, D. Vásárhelyi Katalin, László Károly és Veress László is benne van a szereposztásban.

Az ünnepi előadásra december 31-én, szerdán 18 órai kezdettel a Tamási Áron Színház Nagytermében kerül sor. Ezután 2015. január 4-én kerül sor a bemutatóra, majd ezt követően a Barátom, Harvey bekerül a sepsiszentgyörgyi társulat játékrendjébe.

Kimaradt?