Az Én és a kisöcsémmel búcsúzik a szatmárnémeti színház

A múlt században született, de azóta klasszikussá vált vígjátékkal, Eismann Mihály és Szilágyi László „vidám társasutazásával”, az  Én és a kisöcsémmel búcsúztatja az óévet a szatmárnémeti Északi Szinház Harag György Társulata.

Az idősebbek még emlékeznek rá, hogy évtizedekkel ezelőtt Erdély egyik legjobb magyar truppjának nevezett Csiky-Ács-Elekes-Köllő-féle csapat nagy sikerrel játszotta, ám a mostani előadás rendezője, Bessenyei István színész jóval fiatalabb, és később került Szatmárnémetibe, így nem láthatta azt.

"Nem tudom milyen volt az a játék, gondolom abban a korban is jó búfelejtő, de azt tudom, hogy nekem egy másféle, egy mai világnak és ízlésnek megfelelő előadást kell színpadra állítanom. Ezért a szöveget kicsit leporoltuk, a túl avíttnak tűnő mondatokat átírtuk, s a zenét a kor hangulatához igazítottuk” – mondta el a maszol.ro-nak Bessenyei, aki a hasonló zenés vígjátékok avatott szakértője a társulatnál.

Hogy Rappert-Vencz Gábor, Kovács Éva, Nagy Orbán, Kányádi Szilárd, Bándi Johanna, László Zita, Zákány Mihály és színésztársaik játéka mellett a zene is más lesz, az a kiváló zenei szerkesztő és zongorista, Manfrédi Annamária vagy akár a híres dobművész, Csapcsi, azaz Cserey Csaba,s a zenekar többi tagjai hozzáértésének köszönhető.

Kimaradt?