Táncos továbbképzőt tartanak pedagógusoknak

Pedagógusok, táncoktatók, tánccsoport vezetők számára tart szakmai továbbképzőt a Maros Művészegyüttes a Romániai Magyar Néptánc Egyesülettel és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségével közösen Szovátán, november 28-30-a között.

Elsősorban azokat a pedagógusokat, táncoktatókat, csoportvezetőket várják a szovátai Teleki Oktatási Központba, akik a néptánc iránt érdeklődnek, nyitottak, akik már tanítják a néptáncot, vagy néptáncegyüttest működtetnek, irányítanak – mondta a maszol.ro-nak Barabási Csaba Attila. A Maros Művészegyüttes igazgatója elmondta azt is, hogy a háromnapos képzés ingyenes a résztvevőknek, a teljes ellátást, szállást, étkezést az szervezők állják.

A továbbképzésen Furik Rita és Orza Călin, a budapesti Magyar Táncművészeti Főiskola koreográfusai, valamint Ivácson László, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem néptáncpedagógusa fog oktatni.

A Tartsd a táncosaidat formában címet viselő képzésen elméleti és gyakorlati tudnivalókat sajátítanak el a résztvevők. A három legfontosabb tematika a motiváció, a legényes technika birtoklása és a mozdulatrögtönzés formái, valamint a néptánc oktatása, mint a testbeszéd egyik formája. Barabási Csaba Attila arról is beszámolt, hogy ez egy kezdet csupán, ugyanis elindult az akkreditációs folyamat, hogy a jövőben a hasonló képzéseken a pedagógusok szakmai pontszámokat szerezhessenek.

A program hivatalos megnyitójára november 28-án, délután 5 órakor kerül sor. Szombaton este táncház lesz.

Kimaradt?