Műhelymunka képzőművészeknek a csíkszeredai megyeházán

A CreArt nemzetközi program keretében szerveztek műhelymunkát Hargita megyei fiatal képzőművészeknek a csíkszeredai megyeháza márványtermében november 27-én, csütörtökön. A zsűri a workshop végén Tamás Albert Béla Hero című alkotásának ítélte az első díjat.

Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsának munkatársa, a CreArt program helyi projektmenedzsere köszöntötte a megyeszékhelyi Nagy István Művészeti Szakközépiskola és az udvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskola tanulóit. Ezt követően Székedi Ferenc, a projekt Hargita megyei nagykövete Botár László képzőművésszel, a Hargita Megyei Kulturális Központ munkatársával közösen mutatta be a White Noise, Black Words című vándorkiállítást a Megyeháza Galériában.

A tárlatvezetés után a fiatal művészek elkezdhették az alkotást. A műhelymunka minden résztvevőjét jutalmazták a szervezők, emellett a zsűri - Székedi Ferenc, Botár László és Fülöp József - Tamás Albert Béla Hero című alkotásának ítélte az első díjat. A Nagy István Művészeti Szakközépiskola tanulója két festményből álló alkotással érdemelte ki a legjobb helyezést.

Díjat kaptak a tanulókat kísérő pedagógusok is, akiknek Zonda Erika projektmenedzser megköszönte a tanulók felkarolását és az eseményen való részvételt. Szabó Barna megyemenedzser reményét fejezte ki a program más megyékben történő bemutatására. Felkérte továbbá a jelenlévő alkotókat, hogy a továbbiakban is vegyenek részt a Hargita Megye Tanácsa által szervezett eseményeken, mint mondta, a falakon, vásznakon a következő évek „Botárjainak” munkái láthatóak.

A nemzetközi vándortárlaton megtekinthető Fülöp József csíkszeredai grafikus nyertes munkája is. A kiállítás november 30-ig látogatható a Megyeháza Galériában, a Kossuth Lajos utcai galériában és a Pál Aukciósház és Galériában.

Kimaradt?