Lengyelországi és magyarországi vendégszereplésen a vásárhelyi társulat

A katowicei Teatr Śląski im. Stanisława Wyspiańskiego (Sziléziai Stanisław Wyspiański Színház) és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata között immár hagyományossá váló előadáscsere keretében az észak-sziléziai városban vendégszerepelnek a marosvásárhelyi művészek.

Pierre Beaumarchais: FIGARO című vígjátékát sajátságos humorú hangvételben Keresztes Attila rendezte, aki szerint „a nézők is pontosan érzik-értik ezt a fajta játékkedvet, ezt a fajta életkedvet, ahogyan beszélünk erről a szerelemről és szexusról szóló történetről, ahogyan különböző csapdákba esnek ezek a figurák. Én úgy látom, hogy ez egy érdekes mókája az évadnak.”

Az előadás Katowiceben a Teatr Śląskiban előadáscserében, míg Budapesten a Thália Színházban a Határon Túli Hétfők elnevezésű sorozat keretében kerül színpadra.

Az elmúlt évad nagy sikerű produkciója, a Radu Afrim rendezésében színre vitt AZ ÖRDÖG PRÓBÁJA szintén megtekinthető lesz Katowicében. „Az előadás olyan, csodálatos harmónia szerinti, egyszerre emelkedett és primér szinten gúnyolja ki a gyakran nulla alatti számokban mérhető színvonalat képviselő, tévéből ismert tehetségkutatókat, valóságshow-kat, mentálhigiénés fertőzést okozó agyhalott celebeket, produkció nélküli produkciókat (stílszerűen Ganxta Zolee-t idéztük), hogy a néző folyamatosan felvisít a nevetéstől.” – írta a darabról Kaáli Nagy Botond a Helikon hasábjain.

Mindkét külföldi vendégjátékon résztvevő előadás decemberben itthon is szerepel a társulat műsorán. Pierre Beaumarchais: FIGARO című vígjátéka 2014. december 3-án, szerdán este 7 órától a Nagyteremben, míg AZ ÖRDÖG PRÓBÁJA december 9-én, kedden este fél nyolctól a Kisteremben tekinthető meg.

Jegyek válthatók a Kultúrpalota jegyirodájában (hétfőtől péntekig 12.00-17.30 óra között, telefon: 0372 758230), a színházi jegypénztárban (hétfőtől péntekig 9.00-15.00 óra között és előadások előtt egy órával, telefon: 0365 806865), és a www.biletmaster.ro honlapon.

Kimaradt?