Felújítás alatt áll a szatmári színház épülete

Kívülről egyelőre semmi nyoma nincs a munkának, belül azonban napok óta dolgoznak a Szatmárnémeti Északi Színház épületének felújításán.

Stier Péter gazdasági igazgató arról tájékoztatott, az időjárás várható romlása, a hideg eső, a hó és a fagy miatt egyelőre csak belső munkálatokat végeznek, de tavasszal hozzálátnak a külső falak javításához is. Bőven van egyébként a falak mögött is munka, mert a díszleteket mozgató zsinórpadlás berendezésének kicserélésén túl a nézőtér, az öltözők, a világítás, a színpad is megújul, de még a fűtési rendszert, az elektromos hálózatot és a vízcsöveket is kicserélik, megerősítik a teljes belső struktúrát.

Nagy feladat előtt áll a Tarr építkezési vállalkozás, mert az uniós pályázat a jövő év végén jelölte meg a befejezést, s ha nem sikerül, a kapott támgoatást vissza kell adniuk. A cég vezetője, Tarr Szilárd azt ígérte, betartják a szűkös határidőt, amit a gondos előkészítés is garantál.

A mostani városvezetésnek nem gondja a régi épületek felújítása, legyen szó akár műemlékekről. Jellemző példa erre, hogy az idei költségvetés nem irányzott elő támogatást – még az RMDSZ által javasolt minimális százezer lejt sem – az ilyen épületek konszolidálására.

Kimaradt?