Útra kelt az Osonó

Elindult szerdán, július 18-án három hónapos, két kontinens tizenkét országát érintő turnéjára a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely.

Az európai turnéra az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást viszik. A következő hetekben nyolc országban - Magyarországon, Németországban, Franciaországban, Belgiumban, Dániában, Csehországban, Szlovákiában és Ausztriában - lesz látható az eddig 118 alkalommal bemutatott darab.

Az előadás részt vesz a dániai VII. NEATA Nemzetközi Színházi Fesztiválon, valamint a belgiumi Estivades CIFTA 2012 Színházi Fesztiválon is. Mindkét helyszínen az Osonó Kelet- és Közép-Európát fogja képviselni. A szemlére Franciaországból, Olaszországból, Belgiumból, Monacoból, Luxemburgból és az Amerikai Egyesült Államokból is érkeznek társulatok.

Fazakas Misi, a társulat vezetőjétől megtudtuk, augusztus 21-től újabb, egy hónapos thaiföldi turné következik. A Moradokmai Színházi Központ meghívására 20 helyszínen mutatják be az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást. Legutóbb áprilisban járt Thaiföldön az Osonó két tagja – Fazakas Misi és Mucha Oszkár -, akik a műhelyfoglalkozások vezetése mellett a társulat turnéját is előkészítették. A díszletet és a kellékek nagy részét ott helyben gyártják le. Az előadás érdekessége, hogy négy thaiföldi színész is szerepet kap a darabban, így az ő történeteik is beépülnek az előadásba.

Fazakas Misi tavaly augusztusban ugyancsak Thaiföldön rendezte a Carnival című előadást, amelyben egy színpadon játszanak ázsiai és európai színészek.

Az eredeti tervek szerint a thaiföldi Moradokmai Színházi Központ és az Osonó Színházműhely tavaly nagy sikerrel játszott előadását szeptember végén és október elején Indiában mutatták volna be. Ezt a fellépés-sorozatot végül nem tudták megszervezni, helyette viszont Kambodzsában, Vietnamban, Laoszban, Malajziában és Szingapúrban turnéznak.

Emellett a budapesti Krétakör és az Osonó koprodukcióját, A papnő című előadást augusztusban és szeptemberben, Hamburgban és Rotterdamban 3-3 alkalommal mutatják be, de Tokióban is játszani fogják.

 

Kimaradt?