Még lehet jelentkezni a könyvvásár vetélkedőjére, pályázataira

Még három napig, november 3-ig lehet jelentkezni a könyvvásár szervezői által meghirdetett alkotói pályázatra és vetélkedőre.

A 20. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár alkotói pályázatának keretében a középiskolások és egyetemisták három kategóriában – irodalom, film, fotó  – pályázhatnak Mindhárom kiírás a könyvhöz, olvasáshoz, olvasás élményéhez kapcsolódik, célja megnyilvánulási felületet biztosítani a város tehetséges fiataljainak, és a könyvek, a kultúra felé vonzani őket.

Az irodalmi pályázat keretében Ady Endre Krónikás ének 1918-ból című versének egy részlete inspirálta verset, esszét vagy karcolatot, novellát várnak, a rövidfilm kategóriában egy kedvenc olvasmány maximum 2 perces rövidfilmes feldolgozását kell beküldeni, a fotók pedig a Világunk könyvek nélkül! témához kell igazodjanak.

Az alkotói pályázat mellett az első világháború kitörésének századik évfordulója jegyében történelmi vetélkedőre is sor kerül 20. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron. Az ifjúsági programok keretében zajló versenyt a Legyen Ön is Milliomos általános műveltségi vetélkedő mintájára legyél Te is Milliokos néven szervezik meg. A felkészüléshez szükséges források – történelem és irodalom – a könyvvásár honlapján (www.vasarhely.ro/konyvvasar) érhetők el. Jelentkezni az office@vasarhely.ro email-címen lehet a teljes név, életkor, illetve az iskola feltüntetésével.

Mind a pályázatok, mind a vetélékedőre való jelentkezés határideje november 3-a.

További információk: www.vasarhely.ro/konyvvasar.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?