Ady és Petőfi a Figuránál és gyergyói iskolákban

A budapesti Nézőművészeti Kft. október 30-án, csütörtök este 7 órától mutatja be a Figura stúdiótermében Scherer Péter rendezésében az ADY/PETŐFI című előadást. A produkciót beszélgetés követi az alkotókkal.

A költő is ember – van, hogy közhely, van, hogy egyáltalán nem az. Önmagában nyilván az. De milyen is az ember? Kétségekkel és érzelmi hullámokkal teli, könnyen kétségbeesik, nagyravágyó, gyarló és persze fél a haláltól – jó, ez nem mindenkire igaz, de az első és az utolsó – ha tudat alatt is – igen. A Nézőművészeti Kft. Ady / Petőfi című előadása valahol pont ott kezd el életre kelni, és válik izgalmas kalanddá, amikor a két költő, Petőfi és Ady is megelevenedik a színpadon.

Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej. Jegyfoglalás a 0752-227-751-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

A produkció A te színházad program keretén belül október 27. és 29. között öt alkalommal kerül bemutatásra tantermi előadásként a Batthyány Ignác Technikai Kollégiumban és a Salamon Ernő Gimnáziumban.

Az A te színházad program támogatói a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Hargita Megye Tanácsa és a Communitas Alapítvány.

ADY/PETŐFI

Alkotók: Gyulay Eszter, Katona László, Kovács Krisztián, Scherer Péter

Rendező: Scherer Péter

Játsszák: Katona László és Kovács Krisztián

Kimaradt?