Fekete festéket öntöttek az új Banksy-graffitire

Megrongálták az ismeretlen személyazonosságú brit graffitiművész, Banksy legújabb munkáját, A lány fültágítóval címűt, amely egy bristoli tűzfalon és a művész honlapján tűnt fel nemsokkal azután, hogy felröppent a hír: elfogták és leleplezték a művészt. A National Report álhírét a leleplezésről mostanáig 177 ezren like-olták és mintegy 3 millióan osztották meg.

Az új Banksy munka a holland festő, Johannes Vermeer világhírű festménye, a Lány gyöngy fülbevalóval előtt tiszteleg: úgy reprodukálja a művet a hatalmas házfalon, hogy a fülbevaló helyén az épület riasztórendszerének doboza díszeleg.

A graffitit nyilvánosságra kerülése után kevesebb mint 24 órán belül megrongálták, fekete festékkel összefröcskölték. A helyi hatóságok nem indítottak nyomozást az ügyben, mivel nem érkezett hozzájuk bejelentés szándékos károkozásról.

Banksy műveit nem először rongálják meg ismeretlen tettesek: ebben a hónapban a Művészetrajongó című, a délkelet-angliai Folkestone-ban lévő munkájára egy péniszt rajzoltak. Az idős hölgynek látszó alak így már nem az üres talapzatban, hanem egy péniszben gyönyörködik. A kenti hatóságok nyomozásba kezdtek a közel 400 ezer euróra becsült Banksy-falfestmény megrongálásának ügyében.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?