Itt vannak a Milvus Nemzetközi Természetfotó verseny győztesei

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház emeleti előcsarnoka adott helyet a hatodik Milvus Nemzetközi Természetfotó verseny kiállításának, győztesei kihirdetésének.

Ahogy Papp Judith, a nyertesek kihirdetője fogalmazott, azoknak szól a Milvus Nemzetközi Természetfotó tárlat, akik szeretik a természetet, szeretnek kirándulni, illetve, akiket érdekel mindez, de nem járnak, nincs lehetőségük kirándulásokat tenni, vagy megfigyelni, megörökíteni a látnivalókat. A figyelem felhívása a célja a versenynek is és a kiállításnak is: környezetünkben annyi szépséget, változatosságot találhatunk, ha kellőképpen odafigyelünk, hogy jóformán el sem kell utaznunk messzi tájakra, egzotikus, afrikai helyekre, ahhoz, hogy különleges fotókat készíthessünk. Ezek a felvételek talán ahhoz is hozzájárulnak, hogy jobban figyeljünk a környezetünkre, nyitottabbak legyünk a természet szépségeire – hangzott el a megnyitón.

A Milvus Csoport Madártani és Természetvédelmi Egyesület hatodik alkalommal hirdette meg a természetfotó versenyt, amelynek két témája volt: egy szabad és egy fotóesszé. A versenyre 12 országból 81 fotós 780 felvételt küldött. A zsűri – Tamás András, Kerekes István és Dan Dinu – mindkét kategóriában három-három díjat ítélt oda a legjobbaknak, illetve egy-egy dicséretet, valamint a közönség díját.

A díjazottak:

A 6ik Milvus Nemzetközi Természetfotó verseny győztese, nagydíjasa:

Kis Csaba/Magyarország – „Light and fantasy”, nyeremény: 500Eur, Photosetup ajándékcsomag

 Szabad kategória:

3 helyezett: Dulai Dávid/ Magyarország – „Dunavirágok útján” – nyeremény Photosetup ajándékcsomag

2 helyezett: Lóki Csaba/ Magyarország – „Starling fight” – nyeremény 100Eur

1 helyezett: Zsila Sándor/ Magyarország – ”Élet a felhők felett” - nyeremény 200Eur

 Fotóesszé:

3 helyzett: Szőke Attila/Szlovákia – „Csúfságok”, Photosetup ajándékcsomag

2 helyezett: Zsila Sándor/ Magyarország – „Lábak “, nyeremény 100Eur

1 helyezett: Dorin Bofan/Románia – „Interference” nyeremény 200Eur, + Photosetup ajándékcsomag a legsikeresebb romániai fotósnak

 Ezenkívül a zsűri kiosztott két dicséretet is:

Verelst Greta/Belgium – „Lines”

Laki Zoltán/ Magyarország – „Territorial conflict”

Közönségdíj: Szolnoki Ádám – Magyarország - Gyöngéden ölelj át... - nyeremény Photosetup ajándékcsomag.

 

Kimaradt?