Fülöp Márton debütál Verdi Trubadúrjában

A márciusi bemutató teltházas sikere után a Kolozsvári Magyar Opera idén is repertoárjába helyezte Verdi A trubadúr című operáját. A csütörtökön 18.30 órától sorra kerülő előadás újdonsága, hogy Luna szerepében az opera repertoárjának szinte minden operett-előadásában szerepet betöltő, a közkedvelt Fülöp Márton (képünkön) debütál. Vezényel Horváth József, rendező Szabó Jenő.

„Egy zátonyra futott társadalom fekete doboza. Persely a szó szoros és átvitt értelmében is, ahol az emberi értékeket aprópénzre cseréljük, akár saját indítékból, akár külső kényszer hatására. A sorsfonatból kiragadott egyetlen epizód kerül reflektorfénybe a színpadon” – fogalmaz Szabó Jenő rendező, aki az előadás központi szimbólumaként Azucena hajfonatát választotta. Ahogy a tragédia kibontakozik, úgy őszül meg napról napra a cigányasszony, míg végül a szürke hajfonat fogja őt béklyóba.

Verdi A trubadúr (Il trovatore) című operája a szerző klasszikus thrillere mesterien komponált zenével. Múltba tekintés és visszanyúló boszorkányság, máglyahalál, bosszúvágy, a jelenig ható következményekkel.

Kimaradt?