Szulák Andrea is fellép az idei Bernády Napokon

Várostörténeti diákvetélkedővel indul az idei, tizenhetedik alkalommal sorra kerülő Bernády Napok rendezvénysorozat. Az általános iskolásoknak és a középiskolásoknak a Bernády György főispánsága korabeli Marosvásárhelyről kell összemérniük tudásukat. A diákvetélkedőre október 23-án, csütörtökön délelőtt kerül sor a Bernády Házban, a díjazásra pedig ugyanott: 13 órától a kisiskolások, 14 órától a gimnazisták elért eredményeit méltatják és jutalmazzák az erre a célra összeállt zsűri tagjai.

Kákonyi Csilla festőművész és Bálint Zsigmond fotóművész házaspár közös tárlatának megnyitójára október 23-án, csütörtökön 18 órakor kerül sor ugyancsak a Bernády Házban.

Mint minden évben, a Bernády György Közművelődési Alapítvány az idén is elhelyezik az emlékezés koszorúit az egykori városépítő polgármester síremlékén a református temetőben. Erre október 24-én, pénteken 10 órakor kerül sor, amit fél 11-kor a Bernády-szobornál újabb koszorúzás követ.

A Bernády Napok fénypontja a Kultúrpalota nagytermében az ünnepi műsor, ahol átadják az arra érdemesnek a Bernády-plakettet, majd Szulák Andrea és zenekara lép színpadra. Az emlékplakettet  minden évben olyan marosvásárhelyi személyiségnek ítéli oda a Bernády Alapítvány kuratóriuma, aki tevékenységével a város gyarapítását, hírnevét szolgálta. A kitüntetett személyére mindig csak az gálaest során derül fény. Az előző évek díjazottjai névsorában többek közt Marosi Barna és Marosi Ildikó, Csíky Boldizsár zeneszerző, dr. Imreh Ernő jogász, Fodor Imre egykori polgármester, Darabánt Ottó, az Aquaserv volt igazgatója, dr. Dóczy Pál professzor, Virág György, a Maros megyei tanács egykori elnöke, Frunda György szerepel.

A rendezvénysorozattal a Bernády Alapítvány Marosvásárhely legkiemelkedőbb polgármesterének állít emléket, szellemét éltetve, értékeit a köztudatban erősítve. 

Kimaradt?