Elégedett a megmérettetéssel a Maros Művészegyüttes

Az Imádság háború után című zenés-táncos táncszínházi produkciójával lépett színpadra a Maros Művészegyüttes a 10-ik Erdélyi Magyar Hivatásos Táncegyüttesek Találkozóján Csíkszeredában. Barabási Attila Csaba elégedetten nyilatkozott a maszol.ro-nak a találkozóról, az együttes fellépéséről.

Az idén a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes szervezte meg a találkozót, amelyen öt egyéni előadást és egy közös gálaműsort tekinthettek meg a néptánc szerelmesei, illetve szakmai előadásoknak, beszélgetéseknek lehettek tanúi. Kelemen László Gondolatok a színpadi zene- és táncművészetről, hagyomány és korszerűség című értekezése, valamint Mihályi Gábor Szarvasének – Egy átváltozás mítosz színpadra állítása a Magyar Állami Népi Együttesben című előadása hasznos információkkal látta el a résztvevőket.

A szakmai zsűri Háromszék Táncegyüttestől a Gábor Áront, az Udvarhely Táncműhelytől A közt, a Nagyvárad Táncegyüttestől a Pomádé király új ruhája,  a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttestől a  Vándorúton  - Otthonról haza című előadást, a Maros Művészegyüttestől pedig az Imádság háború után című produkciót értékelte. A zsűrit Hortobágyi Gyöngyvér – Harangozó-díjas táncművész, Török Viola – muzikológus, Kelemen László – zenész, zeneszerző, Mihályi Gábor –Érdemes táncművész, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője, valamint dr. Kiskamoni – Szalay Zoltán zeneszerző, népzenekutató, egyetemi docens alkotta.

A Maros Művészegyüttes elégedetten tért haza erről a fontos szakmai találkozóról, ugyanis oklevelet kapott  az első világháború tragédiájának emléket állító előadásáért, férfi tánckarának erőteljes színpadi jelenlétéért, valamint  Kásler Magda és Farkas Sándor Csaba a szervezők által kitalált „Ügyes” díjban részesült. Szintén a Maros Művészegyüttes kapta a budapesti Magyar Táncművészek Szövetségének különdíját is.

Kimaradt?