Tematikus osztálykirándulásokat szerveznek Háromszéken

Több mint 1300 diák helyismereti kirándulását finanszírozza a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA). Rendkívül nagy érdeklődés mutatkozott a „Nem térkép e táj!” című helyismereti pályázat iránt, tájékoztatta lapunkat Furus Levente. A sepsiszentgyörgyi alapítvány irodavezetője szerint a program keretében tematikus osztálykirándulásokat szerveznek.

A Háromszéki Közösségi Alapítvány felhívására összesen 41 pályázat érkezett, még Marosvásárhelyről is volt érdeklődő, mondta Furus Levente, aki szerint mindössze kettő nem teljesítette a feltételeket, mert nem a megfelelő célcsoportnak szánták a kirándulást, vagy nem Kovászna megyében tervezték a helyismereti kirándulást.

Az alapítvány idén 24 pályázatot támogat, de a nagy érdeklődés miatt meg kellett növelniük a programalapot 14.000 lejről 19.500 lejre. A következő hónapban Kovászna megyében, 1330 gyermek és 90 kísérő pedagógus részvételével szervezik a tematikus kirándulásokat, amelyeket a közösségi kártyaprogramból valamint a Youth Bank ifjúsági programból finanszíroznak, mondta Furus Levente.

Kimaradt?