Az elegancia művésze: Balázs László kiállítása Kolozsváron

Balázs László bőrmetszeteiből nyílt kiállítás Kolozsváron, a közszolgálati rádió Donáth úti épületének Galériájában. A művészt és munkáit a rádió vezetősége nevében Bogdan Roşca menedzser-igazgató és Rostás-Péter István  főszerkesztő-helyettes üdvözölte, majd Szuszámi Zsuzsa műsorszerkesztő méltatta a kiállított munkákat.

„Balázs László az élettelenbe leheli vissza az életet. A bőrfelületen kecsesen ívelő vonalakból alakulnak figurái, kompozíciói. Karcsún hajlongó vagy gubbasztó madarai, törékenyen ringó növényei a természet jelképei, a világ apró részleteinek leheletkönnyű leképezései. A női aktok érzékeny domborulatai a természet csodáját jelképezik, legyen szó akár kecses, sudár formákról, akár kerekded, gömbölyű idomokról” – értékelte a művészettörténész, aki „az elegancia művészetének” nevezte Balázs László munkáit.

A megnyitó végén a metszetek hangulatával és tónusával együtt rezonáló, barnás-őszies verseket olvasott fel Karácsonyi Zsolt költő. A BŐR METSZET című kiállítás október végéig csodálható még a Kolozsvári Rádió Galériájában.

Kimaradt?