Kincsvadászat Temesváron a Magyar Dráma Napján

Különleges programokkal várják a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház látogatóit a Magyar Dráma Napján. A mindenkori magyar dráma előtt tisztelegve, a színház ezúttal is előadással és kulturális kincsvadászattal szeretné felhívni a figyelmet a város és az egyetemes magyar kultúra értékeire.

A verseny jellegű kincsvadászatra olyan 16 és 25 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik kicsit más oldalról megközelítve is szeretnék megismerni a város „kincseit”. A verseny nyertese pedig vasárnap estére egy KULT Card bérlettel lehet gazdagabb.

Ezzel a kezdeményezéssel a színház azoknak az építészeknek, költőknek, festőknek, irodalmároknak és zenészeknek a munkásságára kívánja felhívni a figyelmet, akik  évszázadok óta formálják és alakítják Temesvár kulturális életét. A kincsvadászat célja a város magyar vonatkozású kulturális és művészeti értékeinek megtalálása és megismerése, legyen az egy több száz éves épület vagy egy kortárs festő az Opera térről.

Szeptember 21-én, vasárnap reggel 10 órakor a szervezők szeretettel várnak minden 16 és 25 év közötti kalandort a színház bejárata elé (Alba Iulia 2 szám), ahol átvehetik a kincsvadászathoz szükséges nyomravezető utasításokat. Az, aki vasárnap este 6 és 7 között elsőként érkezik meg a színház Jegypénztárához, és ott helyesen válaszol a szervezők által összeállított rövid kis kérdéssorozatra, KULT Card bérletet kaphat.

Kortárs kincsek mellett pedig egy valódi klasszikussal is készül a temesvári magyar színház, hiszen délután 4 és este 6 órától a szlovákiai Csavar Társulat A nagyidai cigányok című előadását tekinthetik majd meg az érdeklődők. Aki lemarad a nagy kalandból, azt Arany János szövegének színpadi feldolgozásával várják a Stúdióba.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?